torsdag den 2. januar 2014

Nytårstorsk


Køer! 
Det kan være mange ting. Der er de køer, der engang græssede rundt på marken, men nu stort set aldrig mere får lov til at komme ud i frisk luft. Og så er der de køer, som man døjede med i det gamle Sovjetunionen gennem 8 årtier, og først begyndte at få bugt med, da man rev den der mur ned. Endelig er der den slags køer man bruger, når man spiller billard på bodegaer, eller i private rum. Uanset de fysiske omgivelser så fordrer spillet ofte fadøl indenfor rækkevidde. Nævnte spil er sikkert derfor endnu ikke blevet en olympisk disciplin.  Stuerent bliver spillet aldrig helt!
På billedet er en kø af den slags, hvor man venter på noget. Venter på at komme til. Venter på det bliver ens tur. Venter på noget godt. Forhåbentligt da. Eller man venter på noget, som man frygteligt har brug for. Ikke kan undvære. Koste hvad, det koste vil. Og det gør det så tit også. For en ordens skyld skal nævnes, a t billedet ikke er fra Sovjet-tiden, men taget for nylig i Brønderslev kommunes udkant.
Men hvad er det for noget man venter på i denne kø? Her skal opridses tre muligheder, og det er så læserens opgave, at give sit bedste bud.
1. Køen er en koncertkø. Man venter på, at billetsalget åbner til en annonceret Rolling Stones-koncert i Aså-hallen i 2015. Eller 16. Bemærk den høje gennemsitsalder på de ventende – vi er langt over Rasmus Seebach-alderen.
2.Det er lokale medlemmer af diverse politiske partier, som venter på, at Brønderslev kommunes borgmesterbil skal rulle ind til fortovskanten, så man kan få lov til at tage et ”selfie-billede” på sin mobil sammen med Michael Klitgaard. Nu da hverken Obama - eller statsministeren - er i nærheden. 
3.Billedet viser ivrige torskespisere, som har stillet sig op med ved Brugsen og blomsterbutikken i Dronninglund, hvor de venter på HC’s Fiskebil fra Skagen, som om få minutter vil smide sig ind på to reserverede parkeringspladser, og straks begynde at lange fisk af alle slags udover disken til hungrende Dronninglund-borgere.

Send dit gæt til julemanden. Find adressen på netter, og deltag i lodtrækningen om at få lov til at stå forrest i køen næste år. 
Godt nytår. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar