mandag den 6. januar 2014

Børns og avisers værdi

Flere har via Facebook givet udtryk for deres forstående forfærdelse over den dømte mand fra Tønder-sagen, som ifølge Ekstrabladet har udtalt sig yderst ringeagtende om det barn, som han er dømt for at ha’ mishandlet, misbrugt, og udlejet til seksuelt misbrugt. Det kan ikke blive værre. Manden er udenfor kærlighedens stærke arm. Men man har også svært ved at se nogen værdi ved, at sådan en persons mening igen skal fornyes i det offentlige rum. Vi ved godt, at børn lever i forskellige verdener, hvor mange voksne stadig betragter dem uden reel værdi. Som faren i dogmefilmen ”Festen”, da han svarer sin misbrugte søn på spørgsmålet - hvorfor?:
”I var ikke mere værd”.
 Men når vi ved, at den slags synspunkter eksisterer, så er det ikke fair, at noget medie fodrer synspunktet med medvind og udbredelse. Den slags forråelse af menneskelivet - og dets børn - skal ikke bekæmpes med sensationsagtige forsider, skabt af kommercielle vinkler, men med fakta og debat, vrede og empati.   

Når den omtalte mening samtidig fremstår - som hånlige bemærkninger om samme barn - føler man tilmed  et voldsomt ubehag. Men ubehaget bør også bruges til et barmgreb på sig selv. Hvis spisesedlernes og forsidernes urimelige og ubehagsvækkende journalistik ikke solgte aviser, så blev de lavet anderledes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar