onsdag den 28. marts 2012

At gå på vandet og få våde fødder

Det er vist nok kun det politiske parti Enhedslisten, der har det princip, at partiets kandidater kun kan vælges til Folketinget to gange, så skal man holde en pause, og lave noget andet.  Det skal forhindre, at man bliver levepolitiker og pamper.  Det skal også give politikere mulighed for at vende tilbage til livet, som almindelig borger, og for en periode at blive familiens daglige indkøbschef. Endelig skal reglen også sætte en stopklods op for at man bliver sådan en, der tror at man kan tillade sig alting. At man udvikler sig til at tro, at man kan gå på vandet. 
Den gode udskiftningsregel bør smitte. Store partier kan godt lære noget af små.
I sandhedens interesse skal dog nævnes, at manglen på ydmyghed ikke kun er noget der optræder hos politikere. Alle de seneste kriseår har givet mange grimme eksempler på f.eks. bankdirektører, hvis samfundssind og tilbageholdenhed kan ligge på en tiøre, hvis sådan en stadig fandtes. De omtalte lønningssystemer og fratrædelsesordninger hos DONG er også sådan et udtryk for, at vi har at gøre med foretagender, der er styret af mennesker, som lever i deres egne systemer løsrevet fra det øvrige samfund.   De tror de kan gå på vandet.
Der skulle være nogle insekter og vadefugle, der kan flytte deres ben så hurtigt, at dekan løbe på vandet uden at få våde fødder.  Eller i hvert fald uden at falde igennem. Det er godt gået – eller løbet. Verdenshistorien kan kun berette om et menneske – med visse overnaturlige evner og ret gode forbindelser til højere magter – som kunne gå på vandet. Jesus fra Nazareth.   
En politisk skandale i nyere tid havde også en hovedperson, som troede han kunne gå på vandet. Det kunne han ikke – selv om han var ret habil til at svømme i rødvin.  Men virkeligheden indhentede også til sidst Peter Brixtofte - Venstres borgmester og bykonge i den sjællandske kommune Farum.
Nu har en ny vandvandringsmand meldt sig. Igen en venstremand. Det er MF Troels Lund Poulsen, som efter en kort orlovsferie returnerer til Folketinget. Han er mistænkt for at være indblandet i statsminister Helle Thorning Schmidts skattesag på den måde, at han som minister har prøvet at påvirke Skat og Tolds afgørelse. Til Horsens Folkeblad udtaler den tidligere skatteminister, at han nu vender tilbage til Folketinget, fordi - ”Jeg er overbevidst om, at jeg kan genopstå, selv om jeg er erklæret korsfæstet, død og begravet”.
At blive korsfæstet og erklæret død, og begravet og derefter genopstå fra de døde, er der også kun en person i verdenshistorien, som har gjort. Den samme som med stor held gik på vandet. Det er noget af et 1000-kroners spørgsmål om Troels Poulsen har de egenskaber. Det kan i stedet ende med en ny begravelse, og det i en så solid kiste, og så langt nede i den sorte muld - at genopstandelse er helt umulig.
Uanset hvilke forbindelser man har.
Råddenskaben tager over. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar