torsdag den 26. maj 2011

Monarken dropper Udkantsdanmark


Endelig kommer hun igen til vores kommune.
Dronningen.
Og hun har prinsgemalen med.
Besøget er kommet i stand i anledning af Brønderslev bys købstadsjubilæum. Regentparrets program for tirsdag 24.maj er nu offentliggjort. Men til skuffelse for fans i Hjallerup, Dronninglund, Aså og tilstødende matrikler – så kommer regentparret ikke i nærheden af Markedspladsen i Hjallerup, plejehjemmet Margrethelund, Dronninglund Slot, Kunstcentret eller Aså Camping.
Altså ingen besøg i Udkantsdanmark.
Brønderslev kommune har – garanteret i samarbejde med Hoffet – lagt et program, hvor man ikke forlader Brønderslev by. Der er velkomst til både konen og manden kl.10.00, og efter blomster og musik og gaver, er der besøg på det smukke bibliotek i Brønderslev, og dernæst på byens sygehus.
Om eftermiddagen er der et program for Dronningen, og et for prinsgemalen. Dronningen skal på badeanstalten, og til Rhododendronparken og Den Runde Pavillon. Hans Kongelige Højhed Prinsens program er besøg hos Cubic og Altuglas, inden han sammen med fruen tager til Nordjyllands Idrætshøjskole. Ifølge programmet forlader regentparret Brønderslev via Parkvej, Nørregade, Bredgade. Så det e r der man skal stå med flag, vimpler og hurra-råb, hvis man vil vinke farvel og på gensyn. 
Hvornår det gensyn kommer, er der ingen der ved, men når man ellers tænker på Dronningens generelle års- og dagsprogram, så kommer der nok til at gå en rum kongelig tid, før hun igen betræder landbrugsjorden i vor kommune. Så de lokale befolkninger i Hjallerup, Dronninglund og Aså - med omkringliggende landsbyer - kommer til at vente længe, før de kan stå ved deres gadedøre, og med indkøbte flag vinke til det par, som fordeler deres gunst mellem Danmark og Frankrig. Derfor skal der lyde en lille anke over, at det er sådan. Nok kommer parret på vore breddegrader på grund af Brønderslevs bys købstadsjubilæum, men derfor kunne man dog godt ha’ planlagt et dagsprogram, hvor der også blev vinket til os i udkantsområderne. En lille sviptur til nogle af denne kommunens seværdigheder udenfor kommunens hovedstad kunne dog nok være faldet i royal smag.
Mon ikke prinsgemalen ville ha’ nydt en lille køretur til Dronninglund Slot – som vel er det mest franske vi kan tilbyde. Der kunne han få serveret en lille gourmetagtig anretning i haven. Vejen til slottet kunne gå forbi Markedspladsen i Hjallerup, hvor prinsgemalen tidligere har slået et par folder. Måske kunne han blive så inspireret ved gensynet, at han på stedet købte Eagles-koncert-billetter til hele den kongelige familie – inklusive børnebørnene. Efter indtagelse af en kvik franskagtig frokost i slottets grønne Monet-omgivelser kunne man så smutte omkring Dronninglund Kunstcenter, hvis indhold og bygninger nok kan betage prinsgemalen – og da Dronningen med.
Der kunne måske ligefrem aftales en speciel udstilling med Dronningens egne værker. Det er meget tænkeligt, at forvaltningen i de kommunale bygninger i Brønderslev har tænkt slige tanker i forbindelse med besøget, og det kan også godt være, at det er hoffet, som har sagt nej til for mange udskejelser. Men når frokostpausen - ifølge programmet - er fra 12.45 til 14.10, så kunne man vel godt droppe forretten. 
Endelig er der også den plausible forklaring, at Dronningen – og måske især prinsgemalen – har forlangt at få en middagssøvn ovenpå den nordjyske frokost.  Det er dem vel undt, men den ku’ jo også nappes i bilen. Parret tøffer jo ikke rundt i en bette Zuzuki. Biler med krone i nummerpladen har også chauffør med, hvis frokosten bliver lidt fugtig.
På royalt gensyn og visit i den østlige del af kommunen.
.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar