søndag den 8. maj 2011

Blotteren fra Brønderslev

Man skal sommetider holde sig til de store oplyste gader og veje, for ikke at blive udsat for noget
ophidsende ubehageligt. Det gælder også i Hjallerup.
En stille søndag aften i april måned blev der – ifølge politidøgnrapporten - anmeldt en blotter, som var set på Christiansvej i Hjallerup. Vedkommende spankulerede rundt omkring midnat. Kun iført sort jakke og kasket.
Nu har betjenten - med sit berømte to-finger-system - skrevet ”jakke” i rapporten, og ikke frakke.
Mennesker med hang til blotterudskejelser er ellers kendt for at gå rundt i store, sorte frakker – de såkaldte ”blotterfrakker”. Lige pludselig, og uden varsel eller reklameblok, smider de så frakken til side, som et tæppefald på et teater, og siger bøh. Med forskellig volumen selvfølgelig.
Det er ikke farligt, men kan da være ganske ubehageligt pludseligt at overvære, når man sådan går og tænker på, hvad man nu skal give konen – eller manden - derhjemme i fødselsdagsgave.
Der står heller ikke noget i politirapporten, om det var en skummel mandsperson, eller en kæk repræsentant fra kvindekønnet. I gamle dage var en blotter pr. definition altid en mand, men i disse ligeberettigelsestider, så kan det jo også være en kvinde, eller en kvinde forklædt som mand. Den
slags lyster har altid eksisteret, men det er ligesom, at det er blevet rigtig moderne efter at vi har fået så mange kommercielle og grænseoverskridende tv-kanaler. Der e r jo hele tiden behov for nye trends, og nye typer udsendelser, der kan få folk til at zappe væk fra det 147. afsnit af ”Herskab og Tjenestefolk” på Kanal Charlie. Til det formål er der intet bedre end et TV3+program, hvor en mand, udklædt som støvsuger, stripper til rap musik fra en gammeldags kassettebåndoptager. For til sidst at afsløre sig som en 46-årig sort kvinde, der er HK’er i et revisorfirma, og har en sød tand.
Og lige det med jakken kan godt sætte en på sporet af, at det drejer sig om en dame.
Kvinder i sort, med kasket (eller hat), og ellers intet andet, er absolut set før. F.eks. i den vidunderlige film ”Tilværelsens ulidelige lethed”. Det var den svenske skuespiller Lena Olin, der optrådte som pigen Sabina – stort set kun med en sort hat. Og stok.   
Hun blev også anmeldt.
Men det var i avisen.
Fem stjerner – ren begejstring.
Lena Olin er i dag 55 år, så kan det jo teoretisk godt være hende. Eller en look-a-like. Men hvis det er en mand,  så tror jeg godt det kan være den ældre herre fra Brønderslev, som blottede sig for hjemmeplejen for nylig. Og fik en bøde. Manden havde for vane, at stille sig afklædt i sit vindue, når medarbejderne fra hjemmeplejen kom på besøg hos genboen. Manden var sikkert sur over, at han ikke også fik besøg, men forestillingen resulterede i en politianmeldelse. Så nu skal han for fremtiden optræde for nedrullede gardiner. Det er jo ikke sjovt.
Der er ingen tvivl om, at manden måske nu har søgt nye tilhængere ved at gå catwalk på Christiansvej i Hjallerup. Det er så også blevet anmeldt. Hvor var det noget nemmere, hvis den stakkels person kunne nøjes med at spille whist eller hjerterfri. Der kan man også føle sig helt nøgen, når man ingen trumfer har.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar