tirsdag den 11. november 2014

Maratonsangdag i 2015

Så rykker årets Maratonsang igen til Nordjylland. På årets længste dag vil nordjyder synge sig igennem Højskolesangbogen (HS) – kompetent ført an af spændende mennesker med ord på læben. Tilmed bliver det hele levende fulgt af et sangglad publikum, og også ofte af Nordjyske kor, som løfter tonen. Den bliver slået an af forskellige pianister, der i løbet af årets længste dag musikalsk vil gelejde alle gennem den danske sangskat.
Det er Grundtvigs Forum i København, som for fire år siden introducerede Maratonsangdagen i Vartovs Gård, og i år kommer der altså en jysk lillebror.
Det er Dronninglund Kunstcenter – den danske udgave af Utzons Operahus – som lægger skov til, og derfor kaldes det jyske sangarrangement også for ”Velkommen i den grønne lund”, som en hyldest til sommeren, sangen, skoven og Grundtvig.
Det er Danmarks mindste og nyeste højskole – ”Garagehøjskolen” i Dronninglund, og Menighedsrådet i Dronninglund, som i samarbejde med netop Dronninglund Kunstcentret, og Grundtvigs Forum, har taget initiativ til dette jyske sangmøde søndag 21.juni 2015, hvor man vil synge sig igennem store dele af højskolesangbogen.
Vi indbyder særlige gæster, som får til opgave at vælge og fortælle om 4-5 sange indenfor hver enkelt område af HS – en gæst begynder med valgte morgensange, næste vælger det samme antal indenfor sange om tro, dernæst om liv og fællesskab, en vælger forårssange, en anden sommersange o.s.v. De valgte gæster må gerne synge for, men det er hverken et krav eller en betingelse.  
............................................................

Vi mødes kl. 10.00, og synger til solen går ned.  

De bedste hilsner
Frode Muldkjær, Journalist, Garagehøjskolen

Mobil 23 40 65 58 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar