mandag den 3. december 2012

At tænke sig - om

Det virker mærkeligt, og morsomt, når minister og radikal leder Margrethe Vestager, gentager, at hendes kulturminister ikke har tænkt sig om, når han har holdt arrangementer for 180.000 kroner på cirkusskolen AFUK – Akademiet for Utæmmet Kreativitet.
Ikke at forveksle med Uhæmmet Kreativitet.
Hos AFUK har Uffe Elbæk siddet i bestyrelsen, og andre personer tæt på ministeren har forskellige tætte relationer til samme Akademi. Men det der med at tænke sig om, er måske det eneste kulturministeren faktisk har gjort. Aldeles meget oven i købet. Alene og sammen med sine nærmeste rådgivere. Den såvel utæmmede samt uhæmmede løsning er blevet vendt og tænkt, før man nåede konklusionen, at gøre det, og tage den ballade, der måske kommer.
At man ikke har tænkt sig om, svarer til at påstå, at den tidligere regering internt ikke har talt og tænkt om Helle Thornings skattesag. Det har man igen og igen. Begge hændelser er nemlig noget  man typisk tænker endda meget over. Men det er jo aldrig nogen garanti for, at man tænker sig frem til den rigtige beslutning. 
Der er brug for en kulturel tænketank, og måske en politisk tænkepause – med gode sidegevinster til, at tænke sig – om.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar