torsdag den 13. december 2012

Katterjammerrock

Lyserøde elefanter midt i byen tyder ganske givet på indtagelse af væsker med alkoholisk indhold, men mindre dyr kan da også gøre det.
Det klukker stadig frydefuldt i min maveregion, når jeg tænker på den oplevelse jeg for en del år siden fik i Kaas ved Pandrup, hvor en mand stolt viste mig sin garage.
Der havde han et par heste gående.
Da vi jo i allerhøjeste grad befinder os i byzoneområde, hvor man vel højst må ha’ høns rendende, spurgte jeg selvfølgelig, hvad hans nabo sagde til en sådan garageindretning, men han svarede blot, at naboen var der ingen problemer med – fordi ” Han har fyldt sin med grise ”.
For nylig blev jeg kontaktet af en mand fra Dronninglund by, der beklagede sig over naboer, der har mange katte. Der er f.eks. i mandens gaden en dame, som giver kost og logi til omkring 10 katte. Hvis hun ellers er hjemme, men ofte er hun andre steder – og det er hendes katte også.
De er på besøg i naboernes haver.
En af naboerne har sat et elektrisk hegn op, og det holder kattene fint væk, men også andre.
Naboer f.eks. Men det kan jo være en utilsigtet sidegevinst. Eller tilsigtet.
Men hvis man ikke er til elektrisk hegn, udlægning af miner, indsættelse af de væbnede styrker, eller et skræmmebillede af Pia Kjærsgaard ved havelågen – eller af den nu seneste tidligere radikale kulturminister – hvilke midler skal man så gribe til? Må man skyde en kat, der forulemper ens haveanlæg? Både – og. Man bør så i hvert fald i overensstemmelse med dansk tradition begynde i den nedre ende af våbenarsenalet, og prøve med en vandpistol.  Det skal nok holde den slags kræ væk. Problemet er selvfølgelig, om man kan komme tæt på. Katte stikker givetvis over i nabohaven – altså en af dem uden strøm.  
Den gode kattetrætte mand i Dronninglund by, skal vide - før han i fortvivlelse forlader sit eget gode skind -  at 10 kæledyr i samme parcel er ingenting. Jeg har engang besøgt en svensk kvinde,  som havde 5o hunde. De kom stort set aldrig ud, men sked m.m. inden døre. Kvinden kunne åbenbart godt klare lugten, men det kneb mere for den hest, som hun havde gående i køkkenet.
Det skal understreges, at damen ikke var i familie med Pippi Langstrømpe.
Kvinden blev meldt både til den ene og anden myndighed, og til sidst tog hun også hundene – og hesten - under armen, og flyttede et nyt sted hen. Her blev der også ballade.
Hvis der kommer et fremmed husdyr ind på ens parcel, så gælder Mark- og Vejfredsloven. Den siger, at en ejer skal holde sine husdyr indenfor egne tønder og matrikler. Husdyr gælder også kæledyr – som hund, kat, marsvin, tamme kaniner og mink. Kommer den slags ind på andres matrikler, så er det dyrets ejers fulde ansvar. Man skal dog prøve, at jage dyret væk, eller hjem - med ”hensigtsmæssige midler”. Altså ikke noget med at binde dåser, eller raketter, fast i dyrets hale.
Loven siger i øvrigt, at hvis man indfanger, eller som det hedder i loven - ”optager” et husdyr - så skal man underrette ejeren, og indtil han kommer, skal man om nødvendigt sørge for foder og vand. Altså en ”optaget” kat, der har skidt over hele haven, så grillparties er udelukket det meste af sommeren, skal ha’ en kongelig behandling. Bespises med kaviar og ostechips – selvfølgelig efter en tur i spabadet. Dog, hvis man ønsker at vaske kattens poter, så må det ikke ske i vaskemaskinen. Heller ikke selv om man bruger et skåneprogram.
Katten må heller ikke opbevares i fryseren, selv om der er masser af plads. 
Grove metoder må kun bruges, hvis man gentagne gange har meddelt ejeren, at man ikke længere vil ha’ hans elendige kat – eller katte – rendende, og det ikke hjælper. Derefter kan man gribe til skydevåben – hvis man da ellers har jagttegn. Men man kan også – og bør – ringe til politiet.
De kommer så snart de har fået eftermiddagskaffe.    
Endelig kan et godt råd være, at man selv anskaffer et elektriske hegn. Man kan jo blot  ha’ slukket for strømmen det meste af tiden, og så tænde efter behov. 
Når naboen kommer.



.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar