tirsdag den 11. september 2012

Kvinden bag Søvndal

Politiske analyser og kommentarer er tit noget man griner af, samtidig at man slår sig på de efterhånden tyndslidte lår.
Lige nu tæppebombes vi med spekulationer om, hvem der skal afløse SF’s formand Villy Søvndal, Han har jo meddelt, at han fremover vil koncentrere sig om at forbedre sit engelske ved som udenrigsminister, at rejse ud over landegrænserne.
Rejseaktiviteten bliver nok så primært i de verdensdele, hvor man har engelsk som 2.sprog. 
Så kan partiet selv klare sin nærgrænse – nemlig spærregrænsen.
Hjembyen Kolding må så også vente med at få ham som borgmester. Det er ellers meget brugt at udslidte folketingsmedlemmer bruges som borgmestre i deres hjembyer. Så får byerne nemlig en politiker, der er kendt fra Tv’s mange underholdningsprogrammer.
Søvndals afløser bliver måske sundhedsminister Astrid Krag. En ung pige på omkring 30, som har været formand for SF’s ungdom, og som også er rundet - som Søvndal - af den jyske muld. Født som fruen er i Tørring ved Vejle. Hun har gået i skole med senere medlemmer af Dansk Folkeparti, og på samme gymnasium, som Kristian Thulesen-Dahl og så ham der venstremanden Troels Lund Poulsen. Det var noget af en voldsom mundfuld, men damen siger frejdig, at det er derfor hun har lidt svært ved at dæmonisere medlemmer af Dansk Folkeparti. Hun kender deres trav fra sin barndom. Hun betegner dem altså som ”stuerene”. Det lyder jo sådan set rimelig forstandigt, og det er nok også derfor SF-folket i København ikke er varm på damen. De vil hellere, som der så seriøst stod på forsiden af Ekstrabladet ”…i seng med Ida Auken.”
Det er virkelig avisen, der tør gå under kridtstregen, når andre placerer overliggeren.
Morgenstorebroren til ovennævnte formiddagsavis skrev, at ”godt nok stod Astrid Krag ikke i forreste række, da ministrene blev præsenteret den 3. oktober 2011 på Amalienborg Slotsplads, men måske var det ganske symbolsk, at hun stod i sin røde jakke lige bag ved sin nu afgående formand”.
Nu var jeg til stede, den dag de kom ud gennem dronningeporten, og det slog mig, at pigerne fik lov at fylde forrest. De fleste mænd trak sig, selv om der er altid er nogle hanner, der puster sig op.
De eneste piger, som faktisk blev puttet lidt bagved, var Mette Frederiksen, og så Astrid Krag. Sidstnævnte stod i øvrigt lige så meget bag ved Helle Thorning, som bag Søvndal. Det kan man så tolke på. Derimod stod Ida Auken ude til venstre for Villy i mere end en rød jakke – hun stod i en iøjefaldende rød kjole.
Faktisk stjal hun billedet – også når man i dag kigger på billedet.
Det er jo ikke første gang nogen har taget tesen efter at ha’ stået ude i en af siderne på et kendt billede. Hvem husker ikke Idas onkel, Svend Auken, som engang blev fotograferet sammen med bosserne fra Nordkorea. Selv om de havde skåret benene af manden, så fyldte Svend godt, og det blev han ved med. Den senere statsminister Lars Løkke fyldte også godt op, dengang han blev fotograferet sammen med Taliban ovre i Afghanistan. Ham skar de for penge, og den øvelse har det land brugt siden. Længere tilbage i tid var det lige modsat. Stort set alle, der stod bare til en af siderne af Ruslands diktator Stalin blev skåret helt væk. De kom kun til at fylde i Sibirien.
Og nu er Ekstrabladet altså ved at skære tøjet af Ida. 
Nu får vi se, om den unge Astrid klarer, at komme ud Sønvdals skygge, uden at blive beskåret af de mange partimedlemmer til venstre for Villy. 
Måske er en ny Krag på vej i dansk politik.
.
  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar