mandag den 2. maj 2011

Portræt af en Ja-politiker

De fleste forældre kender det. Vi skulle have sagt nej, men det blev et ja. Ordet ja er det nemmeste ord at sige overhovedet.  Der er langt mere konflikt og investering gemt i et nej. Et rungende klart nej er tidskrævende.  Det skal følges op.  Et nej rykker tænder ud.  Det skal man være i humør til. Vi napper lige et ja i dag, så kan vi begynde med et nej efter weekenden. Mandagen – dagen for alle slankekures start. 
Vi ved fra den store gamle bog, at vores tale skal være nej ,nej og ja, ja. Vi må dog ikke blande det for meget, men være fast om det nej vi gir’, og vise korrekt hed, når det gælder ja’et.  Samtidig skal vi nøje overveje, hvornår vi bruger det ene frem for det andet.
For nylig vakte det behageligt politisk opsigt -  i hvert fald i mit hoved -  at kommunens tidligere borgmester Michael Klitgaard på Kanal Brønderslev blev citeret for, at vi skal turde sige nej engang imellem, for ellers kan vi ikke lære at sige ja. Til det rigtige forstås.
Det er rigtigt klogt sagt. Vi skal være mere generøse med vore nej’er. Tage kampen og besværet. Sætte tid af til at forklare, hvorfor det er nødvendigt med et nej.
Men i den smukke april måned gik det galt for hr. Klitgaard. Det drejede sig om et ordinært møde i teknisk udvalg, som Klitgaard nu er formand for. Megamøllerne i Bolle Enge var på dagsordenen. Der har været mange protester mod planen om de 3 forsøgsmøller – hver 150 meter høje.  Protesterne kom både fra foreninger og borgere – og i sandhedens interesse har jeg været blandt indsigelsesfolket.
Mine betænkeligheder går bl.a. på lavfrekvenslyden, som Miljøministeriet også er gået i gang med at undersøge nærmere.  Ministeriet har meddelt, at der ligger nye retningslinjer juni 2011. Derfor ville et midlertidigt nej være både rimeligt, og i overensstemmelse med Michael Klitgaards nye nej-tese. Klitgaard levede da også op til sit nye image. Han sagde ved det første møde i teknisk udvalg nej, og fik hele udvalget bag sig i en udsættelse af beslutningen.  Det var jo flot gået af Michael. Han havde garanteret i sit indre gjort sig tanker som – 
”Jeg siger nej til at tage en beslutning nu.  Jeg ved godt jeg får bøvl med forvaltning og leverandører, men det er nu jeg skal vise mit nye nej-ansigt, og tage kampen”.
Fire dage var Klitgaard i sine nye klær’.
Så indkaldte han til et nyt møde, fordi han påstår, at han havde fået informationer om, at en  udsættelse vil betyde, at man måske så først kan komme videre ultimo 2011. Dertil kan man jo blot sige - og hvad så! Hvad betyder et halvt år, når valgperioden er fire? Men det meget ekstraordinære møde – som forvaltningsfolk ikke husker, har fortilfælde - gav det nye resultat, at nu sagde formand Klitgaard ja.
Dog blev den nye beslutning ikke fuldgyldigt bakket op af udvalget. Et medlem fra Aså fastholdt sit nej.
I onsdags fulgte et flertal af Brønderslev byråd så Klitgaard, og sagde også ja. Politikeren med en ny vision om et nejs værdi holdt i fire dage. Han havde tænkt på et nej, men det blev som sædvanlig et ja.
Fra en mand, der har en lang politisk karriere bag sig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar