onsdag den 13. november 2013

Mer' nyt fra "Garagehøjskolen"

Danmarks mindste højskole - "Garagehøjskolen" i Dronninglund - har nu sit forårsprogram for 2014 klar. Det bliver en spændende vandring i sang, musik, samtalemåder og moderne tv-journalistik. Højskolen i garagen bag Dronninglund Slot er kun to måneder gammel, og har foreløbig holdt to vellykkede arrangementer i september og oktober med "fuldt hus".
Egentligt var planen, at jeg ikke ville fortælle, hvilke foredragsgæster der kommer, fordi man må melde sig til en højskoleaften med sang, musik og samtale, fordi man gerne vi ha oplevelsen med åbent sind og indbygget plads til overraskelser. Dernæst er der kun plads til 30 deltagere. Vi kan ikke være flere, og hvis jeg fortæller, hvem der kommer, så vil langt flere melde sig end der er plads til. Flere har så foreslået, om det ikke er en ide at holde højskole et sted, hvor flere kan være med, men aldrig i livet. Så er det jo ikke nogen Garagehøjskole. Dernæst forsvinder intimiteten, og selve ideen. Fordi denne højskole gerne også skal inspirere andre til at gå i gang med at lave deres egen højskole, der hvor de bor. Skabe en højskole med sang og samtale i centrum. Hvis der kommer dagligstuer og garager nok, så kan vi blive 30 gange mange. Når man kan kalde mennesker sammen i privaten til "Tubbervare"-aftener - så kan man vel også gøre det med Grundtvig.
Men når der til et arrangement er alt udsolgt - alle stole besat - så synes jeg godt man kan fortælle om, hvem der kommer. Vi er jo i et Kierkegaard-år - manden der formulerede udtrykket "forventningens glæde" - så ved at fortælle om, hvad der skal ske de kommende aftner, hvor alle stole er besat, giver jo det rare resultat, at 30 kan glæde sig som en Peter Plys, der synes det bedste øjeblik er det lige inden man sætter tænderne i honningmaden.  Andre må så melde sig til, og glæde sig til de får chancen.
Næste arrangement i Garagehøjskolen er torsdag 28.november, og her kommer TV-journalist fra TV2-Nord - Per Jensen. Manden, der især er kendt for sine udsendelser om drivhuse, mad og vin, er født og opvokset i Agersted, og vil i garagen fortælle om et barndomsliv med heste, fodbold og trompeter, og et voksenliv i journalistikkens og især TV-journalistikkens verden.   
Torsdag 30.januar 2014 kommer musiker og sangskriver Peter Abrahamsen. Han er kendt
for sine musikalske aktiviteter omkring Sebastian, Svantes Viser, Trille, Erik Grip, og Pia Raug, og sine egne fortolkninger af Carl Scharnberg og Taube, og især de seneste år med fokus på B.S Ingeman og Jeppe Aakjær. Det bliver en sangherlig aften, som tager afsæt i portrætbogen  om Abrahamsen Man skal jo starte et sted og den uundværlige guitar, som Peter Abrahamsen tager med til denne musikalske aften i Garagehøjskolen.
I februar bliver det igen sproget i moderne journalistik, der kommer i kritisk søgelys. Garagen får københavnerbesøg af en af de dygtige kvindelige TVA-journalister - og værtinde. I marts er der igen musik og sang, hvor en af tidens fineste nye sangkomponister med mange aftryk i Højskolesangbogen - sætter sig ved garagens klaver. Til april er det planen, at holde et morgensangmøde med højskolesangbogen, kaffe og madkurv - En søndag i april.
Alle pladser såvel til Per Jensen og til Peter Abrahamsen er væk. Men der er fortsat ledige stole til aftenerne onsdag 26. februar og tirsdag 25. marts i 2014, og søndag 27. april. Derfor ingen navne på de arrangementer endnu.
 Alle er velkomne, og det koster ikke noget. Men smider folk en ikke-fradragsberettiget skilling i min sorte hat til rødvin og opvarmning, så får de et buk, og en tak.


1 kommentar:

  1. Det lyder interessant. Jeg kunne godt tænke mig at deltage, men desværre kommer der en 70 års fødselsdag i vejen den 27.ds. Hvornår er næste arrangement ? Kender du i øvrigt mit "Sangarkiv" ? Ellers kan du læse nærmere på min hjemmeside: http://findsang.123hjemmeside.dk/ og https://www.1000interesser.dk/grupper/skriv-dine-erindringer - hvor I kan læse mere om mig og mine projekter.
    M.v.h.
    Jens Randers

    SvarSlet